lauantai 25. joulukuuta 2010

Joulurauhaa.



Näinä levottomina aikoina, jolloin maankuoret repeävät tsunameina rannikoille ja tulipalot sortavat ihmiskätten rakenteita, sikäli kuin lumipyryiltä kerkeävät, otamme mekin oikeuden sauvoa bloggailulla mielemme levolliseksi.
(Edellistä osiota voisi sanoa ripittäytymiseksi, tämä näyttäisi toistuvan artikkelissa kuin artikkelissa kuin artikkelissa: Bloggaaja pahoittelee sanallisen arkkunsa avausta, todeten lopulta siihen siltikin olevan sananvapaudellisen oikeuden)

Jos yrittäisimekin etsiä aiheita, törmäämme väistämättä runsauden pulaan. Maailmalla sattuu ja tapahtuu, mutta onneksi myös hyvää pahan keskellä.
Media on itsessäänkin muodostunut hyvin haasteelliseksi, jollei se ole ollut sitä jo pitkään. Asia kuin asia on auttamattoman vanhentunut sitä käsitellessä. Ajankohtaisina pysyvät vain ne jotka ovat paikanpäällä räpsimässä älypuhelimiinsa materiaa (tai antimateriaa).
Emmekä me koe tarvetta ajankohtaisuuteen, jälkikäteen kun on helpompi viisastella.

Tietenkin, joku aihe lienisi enemmän kuin asiallista käsitellä, mutta yleinen pastissi lienee siltikin mielenkiintoisin.


Monen merkin perusteella voisi sanoa lopun alun koittaneen, mutta kirjoittaja tekisi kuitenkin virheen möläyttäessään jotain tällaista, koska yksikään ihminen, oli tämä sitten noituuden hairahduttama heittiö tahi skeemuuden asteen saavuttanut munkki, ei voi tietää sitä päivää jolloin tapahtuu se, minkä on määrä tapahtua.
Se tulee kuin varas yöllä, toiset otetaan ja toiset jätetään.

Loppu on usein sanotusti uuden alku, mutta apokalyptiikka on ollut teemana jo pitkään. Jokin on muuttanut tämän lajin hyvin konkreettiseksi.




Tottapuhuen on vaarallista käsitellä aihetta sen syvemmälle, etenkään jos ei ole harmaintakaan aavistusta mitä on sanomassa. Niimpä me Paavin tavoin vetoamme ainoastaan rauhan puolesta, jotta ihmiskunnan sortaja ymmärtäisi pysyä hiilikellarissaan hillitysti edes sen pienen hetken, jonka ihmiset tarvitsevat juhliakseen pelastajansa syntymää. Toivottua ei ole sotaisuus edes marttyyrein muistopäivänä, vaikka temaattisesti, se käy tuolloin paremmin yhteen.

Me toivotamme kaikille harvoille lukijoille hyvää ja rauhallista Joulua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti