keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Pitäisi sanoa jotain isoa.

Toisinaan uutisotsikot yllättävät kielenkäytöltään sen salaisuuksiin vihkiytymättömän persoonan.
Miten asioita voidaan sanoa isosti että niihin saadan taloudellista uskottavuutta?
Entä eroaako tämä taloudellinen uskottavuus poliittisesta uskottavuudesta?
Kuka on sanomaan, milloin joku on uskottava? Mistä tämä uskottavuus ammennetaan?
Uskottavuus on helpommin sanottu kuin tehty, mutta uskottavuuden eteen on toimittava että jostain asiasta voidaan sanoa "isosti".  Kaikki riippuu kuitenkin pohjimmiltaan yhä siitä, kuka sanoo ja mitä.

Uskottavuudella on harvoin tasa-arvoisia lähtökohtia, eikä liene puolueetonta tuomaria määrittämään milloin mikäkin on uskottavaa. Siksi uskottavuudessa on aina oma epäuskottava pisteensä. 
Uskottavuus on se ilma pallon sisällä.
Tämä pätee myös määritellessä henk.koht uskottavuutta.
Muu maailma onkin sitten se neula, aina valmiina tärvelemään nestekaasusi pihalle.

Ikoneilta on otettu pois uskottavuus. Media kiistää niiden ihmeitätekevyyden heittomerkittämällä termin.
Älypuhelimista näyttäisi sensijaan olevan "mihin tahansa".



Jotain takapakkeroista olisi paluussa nokiauskottavuuden aikaan. Takaisin kaavioihin, pylväisiin, Olliloihin ja kimaltaviin lasipalatseihin, samaanaikaan kun maailma kahlaa kriisistä kriisiin. Eikö tämä tekoälyllisten olioiden aika ole itsessään suurin kumarrus nokinäätää kohtaan. Tarvitaanko tässä enää ylimääräistä brändäilyä päälle?


Lohikäärmeen tyytymättömyydestä tässä kaikessa on kyse

Jotenkin kirjoittamattomalta säännöltä tuntuisi vanhanpartinen sanonta "uskottavuusaikansa kutakin". Etenkin nyt kun tieto virtaa nopeammin kuin ennen.
Wikileakskaan ei rutiniisoituessaan vuoda enää mitään yllättävää. Eksyypä Egyptikin, jos asiat typistyvät pelkäksi mellakoinniksi, eikä ole toiveitakaan siitä että ne jotkut tuolla ulkona saisivat aikaan sitä paljon puhuttua muutosta.
Tämä muutoshan näyttäisi olevan jokatapauksen pyhää riippumatta suunnasta johon se vie. Siksi niiden jotkujen täällä sisällä  on jauhettava uutta lihaa uutismyllyn nieluun, jotta artikkelit säilyttäisivät oletettavan tuoreuden.

Ei tässä haeta 100% vihaa tai väkivaltaa, mutta jotain muuta kuin uutta it-huumaa tahi huojuvaa kuplaa.  Nokia ei ole muutosta. Nokia ei ole lihaa tai kasvista.
Nokia on sterilisoituneita sieluja vamppyyrein verikesteissä!

Ciao!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti