maanantai 20. syyskuuta 2010

Missä olet Jyrki Katainen?






Viime päivien katsaukset uutisiin ynnä muuhun median melskeeseen paljastavat sieltä kadonneen vielä hetki sitten olennaisen tekijän: Jyrki Kataisen. Vielä tämän blogin sätkiessä säntittömänä keskoskaapissa, puuhaili ponteva Jyrki maailmalla sitä ja vähän tätä (ikäänkuin järki-Jyrki ei olisi kyennyt jo aiheuttamaan maailmaan tarpeeksi pahaa). Nyt Jyrki on kuitenkin vaiennut.  

Ehkä se hieroo kärpäsenä käsiään yhteen katossa


Tai sitten Jyrkin nousukautta on seurannut paha lasku. Perusbipolaarinen poliitikko valuttaa poskilleen suolaisia kyyneltippoja ja miettii, mikä on puolueen seuraava identiteetti (toisilta vallattava mentaali entiteetti). Se ei saa itseään käyntiin vaan viskoo voimattomana rillejään sinne tänne, vaihtaen välillä silmiinsä Stubbin hampaat.
Ei toimi.
Parempi vain että vaikenisi. Kuolisi. Kuoppaantuisi. Mitä ikinä.

Minusta vain kuitenkin tuntuu että kokkarikopla punoo taas uusia juonia. Vaalikautta kun on vielä jäljellä, eivätkä ne ole takuulla saaneet kaikkea ajamaansa läpi. Juoni kuin punottu, se ei tarkoita etteivätkö punasakset köyttä katkaisi.

Halveerataan nyt lopuksi koko porukkaa

 Tietenkin olisi toivottavaa että perustelisin jollain tapaa antipatioitani oikeistoa kohtaan.

 Sanotaan se nyt vaikka näin että Anti-Robin Hood ei ole minun sankari. Siis sellainen joka varastaa köyhiltä rikkaille. Hämmästyttää, voiko tällainen pääoman asiamies olla oikein kenenkään sankari? Sydänhän sijaitsee vasemmalla puolella.
Ja oikeistohan nimenomaan ratsastaa tällä sydämen asialla.

Oli naamio sitten minkävärinen tahansa, kyseessä on voodoo-politiikka. Ollaan puhuvinaan sen asian puolesta, jota vastaan tosiasiassa taistellaan.  Mitäpä kokoomus olisi tehnyt työväen tai ympäristön olojen parantamiseksi? Ydinvoimaloita?

Kapitalismi ei muutu eikä murru vasemmistolaisella retoriikalla (Persut huom.). Maalattiin siihen miten kirjava ulkokuori, se on yhä kapitalismia. Ilmeisesti äänestäjät eivät osaa nähdä pintaa syvemmälle. He ovat siis tyhmiä. Tai sitten he näkevät ja ovat kieroja (onhan kieroa kusta itseään silmään).
Mutta vaikka kokoomus haalisi itselleen kaikki ministerin salkut ja nostaisi, nyt herkätkin puolet paljastaneen Niinistön (juttu keltalehdessä) presidentiksi, ei se tarkoita sitä, että vastarinta-löylytissi olisi ohi. Suurin osa suomalaisista kun kuuluu yhä nukkuvien puolueeseen ja kuten aiemmin sanoin, politiikka ei enää rajoitu yksinomaan Arkadianmäelle.

Ja parasta on että meiltä löytyy jälleen kuplettilaulajia (tulivat ne sitten Helsingistä tai ei)

 Oikeiston ja vasemmiston (parlamentaarisessa ja sen ulkopuolisessa mielessä, politiikka kun ei rajoitu edelleenkään arkadianmäelle) ero tiivistettynä näyttäisi olevan supistamisen ja jakamisen ero.
Pistettäkööt nyt jaettavaksi/supistettavaksi asiaksi vaikkapa hyvinvointi.
Oikeiston mielestä on ihan oikein että hyvinvointi on toisilla hyvinvoivempaa. Se siis supistaa hyvinvointia tietyn luokan etuoikeudeksi, siinä missä vasemmisto haluaa jakaa hyvinvointia laajemmalle alalle. Yksityinen - Yhteinen

Tämä oli nyt vain tällainen yleistys, asiasta jonka käsittelylle pitäisi omistaa kokonainen kirja.
Alkuperäinen tarkoitukseni oli käsitellä uutiotsikoita. Ladottakoot ne tähän alle, perissään lyhyt kommentaari.


Armeija joutuu täysremonttiin lähivuosina - Siitä siis hitsataan Nato-yhteensopivampaa. En ihmettelisi vaikka RK:tkin korvattaisiin jenkkipyssyillä, mikä on sodankäynninkin logiikkaa ajatellen täysin typerää. Naapurista kun löytyvät RK-yhteensopivat AK:t.  Kaunista olisi jos emme tarvitsisi koko puolustusvoimia yhtään mihinkään, mutta niin kauan kun löytyy poliitikkoja jotka horjuttavat maidemme välistä turvallisuutta, on sodan uhka perusteltua.
Omalla tavallaan Arto Salmisen Lahti on sodankäynnin alaston lounas. Lukekaa. 


Sadat turkistarhat laajentavat tuotantoa - Turhamaisuutta halutaan siis kasvattaa eläinten selkänahkojen kustannuksella. Tästähän on kuitenkin seurauksena hyvinvointia kaikille niille, jotka käyttävät turkiksia.

Kadonnut pikkutyttö löytyi Helsingistä - Tämä on hyvä, kauniskin uutinen. Poliisi ei välttämättä olekaan paha. Se palautti minulle kuvanikin.

Tehdään muutama dekkari tiukan freudilaisella touchilla niin saadaan vartijoistakin kunnon ihmisiä. 

Hyvää yötä, nukkukaa hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti