maanantai 20. syyskuuta 2010

Wau




"Toimiva poliisivaltio ei tarvitse poliiseja"
  - William S. Burroughs

Jälleen joudun siteeraamaan (haudan takaa) kuuluksi käynyttä nistikirjailijaa, jolle nisteys on näyttänyt olleen  pelkkä instrumentti. En kiellä etteikö läpeensä perversin miehen opiaattiriippuvus olisi lyönyt leimaansa koko tuotantoon, mutta etenkin alkupään kirjallisissa teoksissa (Nisti, Alaston lounas) voidaan nämä neovampyyrit tavallaan korvata millä tahansa muulla tekijällä, joka ei ole valtaapitävän harmaan byrokratian suosiossa. Prosessi on sama. Jos jotain, alaston lounas on yhteiskuntakriittinen teos, eikä kritiikki koske yksinomaan päihdepolitiikka.

Perustavia lainauksia en kuitenkaan kykene tähän hätään suorittamaan, koska oma kappaleeni on yhä lainassa ja toisekseen, analyysi Alastoman lounaan yhteiskuntakriittisyydestä ei ole tämän artikkelin aihe.

Aihe kumpuaa alussa esitetystä sitaatista (ja eräistä myöhemmistä kokemuksista jotka sivuavat sitaattia), jossa valtio-käsite kaipaa täsemennystä:

Me kun elämme, emmekä elä valtiossa. Suvereenisesta suomestamme ovat jäljellä enää mädät kuoret, eikä muiden valtioiden laita ole sen tuoreemmin. Tämä ei johdu yksinomaan Yhdysvaltain suurvalta-asemasta vaan siitä että on olemassa Imperiumiksikin kutsuttu globaali valtio, joka on imenyt muut valtiot tieltään. Voidaan toki myös sanoa että globaali-valtio virnuilee suvereeni-fossiileiden merkityksettömän mosaiikin alta. Se käyttää niitä naamionaan.

On naiivia ajatella että muuttamalla Yhdysvaltain politiikka tai jopa sanoutumalla siitä kokonaan irti, maailma kykenisi toteuttamaan parempaa kapitalismia. Yhdysvaltain politiikka kun on meidän politiikkaa, sillä molemmat noudattavat yhtälailla globaalin kapitalismin (eli imperiumin) politiikkaa.

Valtio ei kuitenkaan ole välttämättä oikea sana asialle joka ei ole valtio, vaikka toimiikin vallan pitimönä. Ei ole nimittäin olemasa alaa, jolle imperiumi ei yrittäisi tunkeutua. Tämä imperiumi kun ei muutenkaan näyttäisi noudattavan valtion ulkoisia piirteitä. Ainoa ja merkittävin asia, joka sen valtioon liittää, ilmenee jo etymologiasta.

Oli se valtio, syöpä, despootti tai mikä tahansa,  SE leviää. Internet on ollut, monien muiden edeltävien tilojen tavoin yhteinen alue, mutta ei ole enää. Viime vuosien uutisoinnin perusteellahan on jo käynyt julkisestikin selväksi että tätäkin tilaa yritetään aidata. Valta ei pidä siitä että sitä arvostellaan.

Kaikenlisäksi SILLÄ on rajavartijansa. Olivat ne poliiseja, vartijoita, lahjottuja kansanedustajia, mitä ikinä. Näkyvässä yhteiskunnassa arvostan toki enemmän koulutettuja lainvartijoita kuin väkivallalla ratsastavia palkkasotureita, vaikka yhtä kaikki molemmat palvelevat samoja tarkoitusperiä. Toiset toimivat suoremmin ja raaemmin, ilman että heidän tarvitsisi vastata toimistaan yhteisölle.

Myös webissä isoveli valvoo muuallakin kuin BB:n sivuilla. Joku rajaa sananvapautta. Rajaamisellehan tietenkin annetaan erilaisia perusteita, kuten tekijänoikeudet tai tietoturva, harvemmin kuitenkaan mitään mikä suojelisi tuiki tavallista yksilöä.
Ja miksi tarvitsisikaan kun me megaindividuaalit tungemme kilvan markkinoille paljastamaan pakaroidemme pienimmätkin luomet.

Kuitenkin vasta siinä vaiheessa kun aivopestyt massat sensuroivat itse itseään ja hiljentävät näennäis-yhteisöllisellä toiminnallaan kaikki ne, jotka eivät näin tee, poliisivaltio ei tarvitse palkattuja lainvartijoita.

Vielä on siis toivoa, mutta siellä missä on toivoa ja kasvualustaa kaikille kukille, astuu fasistin saapas tallomaan rikkaruohot pois porvarin ruusutarhasta.



Kävi nimittäin niin että minua sensuroitiin. Saatan olla siis poliittisesti uskottava tai sitten vain provosoiva.

Ensimmäinen sensuuri iski artikkeliin "Paskan tärkeä tuotanto (kenttätyöraportti)", jossa tämä kuulu sitaatti perusteluineen myös esitettiin. Kuvassa näkyi kolme brittipoliisia joista keskimmäinen kuritti avokämmenellään tyttöparan pakaroita.
Ikään kuin muistutukseksi siitä miten pitäisi toimia, kuva lähti mutta teksti jäi. Eikä kyse voinut olla tekijänoikeuksista.

Toinen tapaus sattui artikkelissa "Turha maistuu" ja tämä tapaus oli siitä mielenkiintoisempi että kuva oli ladattu omalta koneeltani. Se on toki löydettävissä myös netistä, hedelmien ammoisesta artikkelista (kiinniottoja).
 En usko että (kirjoittamishetkellä toisella puolella maapalloa lymyilevät) hedelmät loukkaantuisivat siitä, että minä käytän heidän ottamaansa kuvaa, saati että he hälyttäisivät jonkun poistamaan sen sivustoltani.
Kyseessä on siis jokin muu taho. Kuvan taustakin kun on hämärä. Olen kuullut että MayDay08:n kiinniotot olivat täysin perustelemattomia ja kiinniottojen suhteen pyrittiin tekemään jonkinlainen strateginen isku, pidättämällä mediayhteyshenkilö ja muutama muu tärkeä kiho. Ensisijaisena tarkoituksena oli tietenkin väen provosointi, jotta media saisi napsittua taas maukkaat mellakkakuvansa. (Niin tai näin, loisto tapahtuma kaikinpuolin. Niitä lissee!)

Kummastuttaa silti miksi nämä kuvat on pitänyt poistaa. Eihän tätä blogia edes lueta niin paljoa! Kukaan poliiseista ei ainakaan ole tunnistettavissa kuvasta. Tuskin parin vuoden takaisilla tapahtumilla on enää merkitystä, kun ei tämä mitään salattua kuvamateriaalia ole! Sitäpaitsi tässä ei vilautella mitään lapsipornolistaa. Ei tulla koskaan vilauttelemaankaan!
Tässä on täytynyt tapahtua jokin erehdys.
Enhän minä edes halveeraa virkavaltaa! WTF?



Netti tuskin (koskaan) sensuroi itse itseään. Kun joku sörkkii sormikkaillaan sisältöä ja päättää, mitä täällä saadaan aikuistenoikeasti sanoa ja julkaista, HÄN rajoittaa sanan(kuvan)vapautta. Tällainen kontrolli ei paljoa eroa Kiinan touhusta, meilläpäin vain ei vielä (kai) kajota tekstiin.

Mikäli tämä artikkeli ei miellyttänyt, voit lukea paremman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti