maanantai 1. marraskuuta 2010

Lakkoja

Pohjoista ruokapornoa
Lakot ovat jälleen keskiössä eikä tule minään yllätyksenä että Sak tyrmää EK:n rivot ehdotukset. Kaksipuoleisia seikkoja kun ei koskaan kehitetä yksipuoleisesti ja tuskin on epäselvää, ketä EK:n ehdottama lakko-oikeuden supistus hyödyttäisi. Yksipuoleinen sanelu on diktatuuria ja näistä asioista on tavallisesti neuvoteltu.
Lakko on vastadiktatuuria työnantajain yksipuoliselle saneluvallalle työelämässä.

Toistettakoot siis SAK:n menetelleen aivan oikein, mutta EK on siinä oikeassa, että käytäntöjä olisi muutettava. Maassamme kun on lukematon joukko niitä, jotka eivät hyödy ammattiliittojen lakoista millään tapaa. Myös prekaareille olisi annettava mahdollisuus lakkoiluun. Heitähän on kuitenkin (tiettyjen laskujen mukaan) viidesosa kansastamme.

Nykyään on kuitenkin niin että ne, jotka elävät erilaisten tukien tai korvausten varassa, eivät voi juurikaan lakkoilla oikeuksiensa polkemista vastaan. Ja vaikkutaisi siltä, että suomalaiset ovat yhä liian laiskoja mielenosoituksiin.

Aikaisemmin on olut puheita pätkätyöläisten liitosta, mutta tämä hanke, kuka sitä ikinä onkaan ajanut, ei ole juuri näyttänyt ottaneen tulta alleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti