torstai 24. helmikuuta 2011

Tekaistuja kysymyksiä ja asiayhteyksistä irroitettua "kuvajournalismia"


Itämeri on tiukemmassa jäässä kuin koskaan (sitten vuoden 1987) ja pakkasen saartama nuori polvi märkii huipputeknologian katkuisia unia.
Voidaan miettiä, mikä ilmastomuutoksessa on totta ja mikä ei. Voisiko asia nyt vain olla niin etteivät sääilmiöt ole aina ennustettavissa.
Entäpä jos "katastrofaaliset mullistukset" ovatkin täysin luonnonmukaisia, ilman että ihmisen toiminnalla on nihin osaa tai arpaa? Jacta est.


 Ison Syrtin takana kunniakonsuli ojentaa auttavat kätensä keskelle mellastavaa beduiinilaumaa, mutta kuka ottaa selvää, mistä on lopulta kyse rabittoman väen sisäisessä rähinässä?
On mielenkiintoista seurata, millaiseksi tämä vallankumousta seuraava kaaos järjestyy, jos edes järjestyy. Jokien kuivutta aukeaa tie idän kuninkaille. Pahat kielet kertovat Mubarakin vallastasyöksyn olevan yksinomaan Googlen ansiota.


Assangen ajalehtiessa kohti ajojahtinsa lopun alkua (tila, jossa hän on ollut tottapuhuen koko julkisuusaikansa), muu maailma väreilee viisarina hymyilevässä luottamusindikaattorissa.

Vaan kumman ennustaminen on lopulta vaikeampaa, sään vai talouden?
Toinen on luonnonilmiö, toinen ei, mutta ovatko molemmat manipuloitavissa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti